Benazir Bhutto urma sa prezinte dovezi privind fraudarea alegerilor din Pakistan de catre regimul condus de Pervez Musharraf si de serviciile de informatii din acesta tara chiar in ziua mortii sale. Ea urma sa prezinte un dosar in acest sens unor oficiali americani chiar in seara zilei de joi a saptamanii trecute, daca nu ar fi fost ucisa in atentatul din dupa-amiaza aceleiasi zile. Dezvaluirea a fost facuta de un consilier din cadrul Partidului Poporului din Pakistan, formatiunea condusa, pana saptamana trecuta, de doamna Bhutto.

Potrivit Realitatea Tv, oficialul sustine ca a lucrat impreuna cu doamna Bhutto la un dosar de 160 de pagini, in care se vorbea despre tacticile de falsificare a rezultatelor alegerilor. Printre acestea, masuri de intimidare ce urmau sa fie, in unele cazuri, finantate chiar cu bani primiti din Statele Unite, in alte scopuri.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Pervez Musharraf a respins insa acuzatiile, pe care le-a catalogat drept ridicole. Liderul pakistanez va tine, de altfel, un discurs in fata natiunii, in care este asteptat sa ceara ajutor international in ancheta privind asasinarea lui Benazir Bhutto.

Alegerile parlamentare din Pakistan, care urmau sa se desfasoare pe 8 ianuarie, au fost amanate, miercuri, pentru 18 februarie, a anuntat presedintele Biroului electoral, Qazi Mohammad Farooq, citat de CNN.Farooq a declarat ca este "foarte dificil, chiar imposibil", ca alegerile sa se desfasoare la data programata, astfel incat s-a decis amanarea cu cinci saptamani a scrutinului.

Principala cauza a amanarii procesului electoral o reprezinta valul de violente izbucnit in Pakistan dupa asasinarea fostului premier Benazir Bhutto.