Peste 310.000 de persoane, inclusiv 90.000 de civili, au fost ucisi in Siria de la inceputul razboiului, in martie 2011, a anuntat marti Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relateaza AFP, citata de News.ro.

Razboi in SiriaFoto: Captura YouTube

ONG-ul cu sediul in Marea Britanie anunta ca 312.000 de persoane au fost ucise - inclusiv 16.000 de copii - de la inceputul conflictului, declansat de reprimarea sangeroasa a unor manifestatii pasnice in favoarea democratiei.

Potrivit acestui bilant, 53.000 de rebeli si aproape 110.000 de combatanti proguvernamentali - 60.000 de militari sirieni, dar si zeci de mii de membri ai unor militii loiale regimului, membri ai miscarii siite libaneze Hezbollah sau alti combatanti straini - au fost omorati.

Aproape 55.000 de jihadisti au fost de asemenea ucisi in lupte, cea mai mare parte afiliati gruparii jihadiste Statul Islamic sau Frontului Fateh al-Sham, fosta aripa siriana Al-Qaida.

Aproximativ 3.683 de persoane neidentificate au fost, de asemenea, omorate, potrivit Observatorului, care dispune de o retea bine informata in toata tara.

Conflictul din Siria s-a transformat intr-un razboi complex, care implica o multime de actori - sirieni si straini.

Eforturi diplomatice in vederea opririi acestui carnagiu nu au condus la vreun rezultat.