Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, intentioneaza sa ii recomande presedintelui SUA, Donald Trump, modalitati de anulare a acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, informeaza cotidianul Haaretz, citat de Mediafax.

"Exista modalitati, diverse modalitati, de anulare a acordului" cu Iranul, a declarat Benjamin Netanyahu intr-un interviu acordat postului CBS.

"Optiunile pe care le avem sunt mai multe decat s-ar crede. Am in minte cinci lucruri. As vrea sa le discut cu presedintele SUA", a precizat Netanyahu.

Saptamana trecuta, Iranul a avertizat ca nu va permite Administratiei Donald Trump sa anuleze acordul nuclear semnat intre marile puteri si Teheran. "Donald Trump vrea sa faca multe lucruri, dar niciuna dintre actiunile lui nu ne va afecta", a afirmat Hassan Rouhani, presedintele Iranului, intr-un discurs rostit la Universitatea din Teheran.

"Credeti ca Trump poate distruge acordul nuclear? Credeti ca noi si tara noastra ii vom permite acest lucru!?", a avertizat Rouhani. "Nu exista niciun dubiu ca Statele Unite sunt inamicul nostru", a subliniat liderul de la Teheran.

In campania electorala, Donald Trump a catalogat acordul nuclear cu Iranul drept "cel mai prost tratat negociat vreodata", avertizand ca fie il va anula, fie il va renegocia. In plus, reprezentanti ai echipei de tranzitie a lui Donald Trump au inceput consultari cu republicani din Congres pe tema optiunilor de sanctiuni contra Iranului care sa nu incalce acordul nuclear dintre marile puteri si Iran semnat in 2015.

Sanctiunile ar putea fi aplicate din cauza programului balistic iranian sau a abuzurilor asupra drepturilor omului, au declarat surse din cadrul Congresului SUA.