Ministerul de Interne egiptean i-a acuzat luni pe conducatorii Fratilor musulmani - stabiliti in Qatar - ca i-ar fi antrenat si finantat pe autorii atentatului impotriva unei biserici din Cairo, soldat cu 25 de morti, relateaza AFP, citata deAgerpres.

Fratii musulmani au negat orice implicare in acest atentat comis duminica in biserica Sf. Petru si Pavel, aflata langa catedrala ortodoxa copta Sf.Marc, sediul papei Tawadros al II-lea.

Acest atentat, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu un numar mare de morti in randul comunitatii copte egiptene.

"Autorul sau este Mahmoud Shafiq Mohamed Mostafa, 22 de ani, care a detonat o centura exploziva aflata asupra sa", a afirmat luni presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi.

El fusese arestat in 2014, in timp ce asigura securitatea convoaielor Fratilor Musulmani si fusese repus in libertate in acelasi an, potrivit comunicatului Ministerului de Interne. Ulterior, acesta incepuse sa fie cautat in cadrul altor doua dosare, datand din 2015, si in legatura cu grupari fundamentaliste musulmane, a indicat aceeasi sursa.

In cursul anchetei, doua centuri explozive pregatite pentru a fi detonate, precum si produse permitand fabricarea unor produse explozive, au fost descoperite intr-o ascunzatoare a lui Mahmoud Shafiq Mohamed Mostafa si a grupului sau.