Presedintele american ales, Donald Trump, l-a numit luni pe numarul doi al puternicei banci de afaceri Goldman Sachs, Gary Cohn, la conducerea Consiliul sau economic, transmite AFP, citata de Agerpres.

Gary Cohn "va ajuta la elaborarea politicilor economice care vor face sa creasca salariile, vor pune capat exodului locurilor de munca in strainatate, vor da nastere la noi oportunitati pentru americanii care se confrunta cu dificultati", a afirmat Donald Trump intr-un comunicat. "El are o ampla viziune asupra economiei si va utiliza intreaga sa experienta pentru a se asigura ca americanii vor fi din nou invingatori", a adaugat documentul.

Gary Cohn, 56 de ani, va conduce influentul Consiliu Economic National (NEC) de pe langa presedintia americane, o institutie infiintata in 1993 de presedintele Bill Clinton.

NEC raspunde de coordonarea politicii economice, facand sa lucreze impreuna ministerele vizate.

"Impartasesc viziunea presedintelui ales Trump care urmareste sa se asigure ca fiecare lucrator american isi are locul intr-o economie infloritoare si vom actiona pentru edificarea unei natiuni puternice, dinamice si prospere", a afirmat el, citat in acelasi comunicat.

Aceasta numire alimenteaza criticile in legatura cu un "guvern Goldman Sachs", pentru ca Gary Cohn este al treilea responsabil al bancii care se alatura administratiei Donald Trump ce va intra in activitate la 20 ianuarie.

Alegerile facute de Donald Trump sunt in contradictie cu tonul adoptat in timpul campaniei electorale, cand a denuntat legaturile dintre adversara sa, Hillary Clinton, si banca Goldman Sachs.