Sute de ortodocsi s-au adunat luni in biserica Sfintei Fecioare din Cairo, pentru a participa la slujba de inmormantare a celor 24 de persoane ucise duminica in urma unui atentat cu bomba in biserica Sfantul Petru si Sfantul Paul, din capitala egipteana, scrie AFP.

Cele 24 de sicrie erau aliniate in apropiere de altar.

Papa Tawadros al II-lea, seful bisericii copte, a calificat atentatul drept o "lovitura in inima Egiptului". "Suntem foarte indurerati" de moartea credinciosilor "dar si de tot acest rau lipsit de orice umanitate", a spus el, cu lacrimi in ochi.

Bilantul a ajuns luni la 24 de morti, a precizat ministerul egiptean al Sanatatii, in conditiile in care un precedent bilant indica 23 de morti, duminica seara.

21 de persoane sunt in continuare internate in spitale, majoritatea femei.

Explozia a avut loc duminica in jurul orei 10,00 (08,00 GMT) in interiorul bisericii, aflat langa catedrala copta Sfantul Marc, sediul papei Tawadros al II-lea.

Comunitatea copta egipteana nu a mai cunoscut un astfel de atentat sangeros de la atacul sinucigas soldat cu peste 20 de morti din 1 ianuarie 2011, la iesirea unei biserici din Alexandria.

Coptii din Egipt constituie comunitatea crestina cea mai numeroasa din Orientul Mijlociu si una dintre cele mai vechi.