Parlamentari din formatiunea de centru-stanga a social democratilor germani (SPD) si din doua partide mai mici s-au intalnit duminica pentru a discuta despre posibilitatea de a forma anul viitor un guvern de coalitie si de a o indeparta de la putere pe Angela Merkel, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

SPD, Partidul Ecologist si formatiunea de stanga Linke detin deja mai multe mandate parlamentare decat coalitia actualului cancelar, dar diviziuni profunde la nivel federal, in special in ce priveste politica externa, i-au impiedicat sa formeze un guvern.

Popularitatea Angelei Merkel a scazut dupa ce Germania a acceptat anul trecut 890.000 de migranti. Cancelarul incearca sa obtina un nou mandat la alegerile din toamna anului viitor.

Despre intalnirea de duminica, Axel Schaefer, adjunctul liderului grupului parlamentar al SPD, a spus ca cele trei partide nu planuiesc deocamdata sa puna la punct un program politic anume. "E o discutie despre directia generala a unor politici progresiste", a spus Schaefer.

Potrivit unui sondaj dat publicitatii sambata de Emnid, conservatorii au parte de sustinerea a 36% dintre alegatori, SPD ar fi votat de 22% dintre cei chestionati, iar Verzii si formatiunea Linke ar intruni la un loc 10 procente.