Presedintele american ales Donald Trump a spus ca nu primeste briefinguri ale serviciilor de informatii zilnic pentru ca este "destept".

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

"Le primesc atunci cand am nevoie de ele", a declarat Trump intr-un interviu difuzat duminica de Fox News, citeaza News.ro.

"In primul rand, sunt niste oameni foarte buni cei care imi fac aceste briefinguri. Si le spun `Daca se schimba ceva, ma sunati imediat. Sunt disponibil intr-un minut`", a explicat el.

"Sunt o persoana desteapta (...). Nu este nevoie sa mi se spuna acelasi lucru, cu aceleasi cuvinte, in fiecare zi pentru urmatorii opt ani (...). Nu am nevoie de asta", a subliniat el.

Jurnalistul Fox News care i-a luat interviu l-a intrebat despre informatii publicate saptamana aceasta de Reuters, potrivit carora presedintele-ales primeste "in medie un briefing al serviciilor de informatii pe saptamana", cu mult mai putin decat predecesorii sai.

"Desi nu este obligatoriu, in trecut presedintii-alesi au profitat in general de oportunitatea de a primi briefingul zilnic al presedintelui", a scris Reuters.