Bilantul mortilor in urma accidentului feroviar de sambata, din Bulgaria, a crescut la opt, a anuntat premierul Boiko Borisov. El a precizat ca la fata locului urmeaza sa vina doua macarale din Romania, pentru a ridica vagoanele-cisterna, relateaza Sofia Globe, citat de News.ro.

Vagoanele-cisterna care formau garnitura ce a deraiat sambata, la intrarea in gara din Hitrino apartineau unei companii din Romania. Bilantul a crescut dupa ce echipele de interventie au gasit cadavrul unui tanar de 18 ani prins sub daramaturi, in gara.

Baiatul, originar dintr-un sat din apropiere, a fost descoperit dupa ce familia sa a alertat serviciile de urgenta ca nu a ajuns acasa.

Borisov le-a spus jurnalistilor ca se asteapta ca procesul de securizare a zonei sa dureze 10 zile si ca oamenii se vor intoarce la casele lor abia dupa aceea. El a mai anuntat ca primul vagon a fost golit, dar trebuie golite si restul. Operatiunea a durat circa trei ore.

"Am vorbit cu fiecare dintre pompieri, munca trebuie facuta cu atentie, pentru ca o scanteie de la o piatra incinsa poate provoca o explozie", a subliniat seful Guvernului, precizand ca lucrarile se vor desfasura 24 de ore din 24.

"Nu putem risca vietile baietilor care lucreaza, au familii, se gandesc la ele", a precizat el. Borisov a mai anuntat ca locuintele care au fost distruse de explozie vor fi reconstruite, iar Camera de Constructii si companiile private si-au oferit ajutorul.