Bilantul deceselor provocate de prabusirea acoperisului unei biserici in Nigeria a crescut la 200, relateaza Associated Press, citata de News.ro.

UPDATECel putin 200 de oameni au murit a anuntat directorul unui spital local, citat de AFP. Bilantul anterior era de 160 de morti.

Biserica Reigners din Uyo, capitala statului Akwa Ibom, se afla inca in constructie, iar muncitorii s-au grabit sa o termine la timp pentru ceremonia de sambata, cand fondatorul Akan Weeks urma sa devina episcop.

Sute de oameni, inclusiv guvernatorul Udom Emmanuel, se aflau in cladire, cand grinzile de metal au cedat, iar acoperisul de fier s-a prabusit. Emmanuel si Weeks, care sustine in predicile sale ca Dumnezeu ii va face pe adeptii sau bogati, au scapat nevatamati.

Un purtator de cuvant al guvernatorului, Ekerete Udoh, a declarat ca autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili daca standardele de constructie au fost sau nu respectate.

Prabusirile de cladiri sunt dese in Nigeria, unde constructorii nu respecta standardele si mituiesc inspectorii pentru a scapa de pedepse. In 2016, 116 oameni au murit cand o cladire a unei sinagogi s-a prabusit in Lagos, capitala comerciala a tarii.