Doua bombe au explodat la distanta mai mica de un minut sambata noapte, ucigand 38 de oameni si ranind 166 langa un stadion de fotbal din Istanbul intr-un atac coordonat asupra fortelor politiei ce a avut loc la putin timp dupa un meci dintre doua echipe turcesti de top, transmite Reuters.

Explozie langa stadionul lui Besiktas, soldata cu zeci de mortiFoto: Captura euronews

UPDATE 11.21Bilantul atacurilor a urcat la 38 de persoane, dintre care 30 de politisti, a spus ministrul turc de interne, adaugand ca se crede ca vinovati de atentate sunt militantii kurzi. Potrivit ministerului santatii, 155 de persoane mai sunt in acest moment internate in spitale, 14 dintre ele fiind la terapie intensiva.

Prima masina-bomba a explodat langa Vodafone Arena, stadionul lui Besiktas iar 45 de secunde mai tarziu un atacator incarcat cu explozibili i-a detonat in timp ce era inconjurat de politie intr-un parc din apropiere, a spus vicepremierul Numan Kurtulmus intr-o conferinta de presa.

Atentatele au zguduit o natiune pasionata de fotbal ce incearca sa-si revina dupa o serie de atacuri mortale ce au avut loc anul acesta in mai multe orase, inclusiv in Istanbul si in capitala ANkara, unele puse pe seama gruparii jihadiste Stat Islamic, altele revendicate de militantii kurzi.

Atacurile de sambata seara nu au fost revendicate pana acum, dar exploziile vin la mai putin de o saptamana dupa ce Statul Islamic a cerut adeptilor sai sa ia la tinta "sistemul militar, de securitate, economic si media" din Turcia.