Primarul Franco Metta a primit "din greseala" doua cutii de biscuiti indesate cu o mita de 20.000 de euro de la directorul unei companii de salubrizare din regiunea Puglia. Insa, atunci cand primarul a vrut sa imparta biscuitii angajatilor sai a dat de un morman de bancnote in ceea ce trebuia sa fie un cadou de Craciun, relateaza News.ro citand The Guardian.

"Cand am deschis cadoul am gasit o cutie de biscuiti. Am crezut ca ar fi bine sa-i impart printre colegii mei, dar in cutie erau bancnote de mai multe valori. Erau multe bancnote in doua pachete diferite. Am chemat imediat politia", a declarat primarul Metta pentru publicatia Corriere della Sera.

Primarul sustine ca urma sa aiba o intalnire cu un alt partener al respectivului director care l-a mituit, insa intalnirea a disparut intre timp de pe agenda. Dupa ce a primit mita, primarul l-a sunat pe directorul firmei de salubrizare si i-a cerut sa se intoarca pentru a-si lua banii, intr-o incercare de a-l prinde in flagrant.

Scopul mitei era castigarea unei licitatii publice pentru o groapa de gunoi din Cerignola. Companiile de salubrizare italiene sunt controlate de grupari de crima organizata.

Primarul a depus o plangere penala impotriva respectivului director.