Presedintele american ales Donald Trump a cheltuit in total 66 de milioane de dolari din banii sai personali in campania electorala, cu mult sub suma de 100 de milioane de dolari pe care s-a laudat in repetate randuri ca o va aloca, arata documente depuse joi de echipa sa, citate de Reuters, potrivit news.ro.

In total, el a strans 339 de milioane de dolari si a cheltuit 322 de milioane ¬ cu mult sub cele 565 de milioane de dolari cheltuite de Clinton, potrivit Comisiei Electorale Federale.

In ultimele zile de campanie, Trump a cheltuit 94 de milioane de dolari, fata de 132 de milioane cheltuite de Clinton.

Republicanul a promis inca de la inceput sa aiba o campanie modesta si a spus in repetate randuri ca faptul ca se autofinanteaza inseamna ca nu va trebui sa respecte interesele donatorilor.

El a criticat sondarea opiniei publice drept inutila si o pierdere de bani si a beneficiat de spatiu gratuit la stiri in valoare de cinci miliarde de dolari, datorita declaratiile sale controversate, potrivit companiei de analiza mediaQuant.

Insa atunci cand a inceput sa scada in sondaje, si-a schimbat strategia si a inceput sa cheltuiasca bani pe sondaje si pe clipuri electorale.

In total, Trump a cheltuit 107 milioane de dolari pe publicitate clasica, inclusiv pentru clipuri TV, si alti 85 de milioane de dolari pentru publicitate online si digitala.

Companiile care au legaturi cu Trump ¬ cele care ii poarta numele -, inclusiv .cea care detine avionul sau privat si cea care detine Trump Tower, cladirea din Manhattan care a servit ca sediu de campanie, au primit 11 milioane de dolari din partea campaniei republicanului.

Trump a suprins o lume intreaga pe 8 noiembrie, cand a infrant-o pe rivala sa democrata Hillary Clinton in alegerile prezidentiale.