Autoritatile germane vor lansa un program de 150 de milioane de euro in sprijinul solicitantilor de azil care nu au perspective sa ramana in Germania, scopul fiind de a ii ajuta sa revina in tarile de origine, a anuntat vineri ministrul Dezvoltarii, Gerd Muller, intr-un interviu pentru cotidianul regional Augsburger Allgemeine, preluat de AFP.

"In urmatorii trei ani, vom investi cate 50 de milioane de euro anual pentru acest program de repatriere", a spus oficialul german. Este vorba despre masuri in sprijinul cetatenilor ce provin din Irak, Afganistan sau din Balcani si care fie nu pot ramane in Germania pentru ca nu li se accepta cererile de azil, fie doresc sa se intoarca in statele de origine. Ministrul a precizat ca Germania ii va ajuta "sa aiba parte de un nou inceput".

"Le putem oferi acces la educatie, la formare profesionala, la un loc de munca si sprijin financiar", a spus Gerd Muller. Germania a primit in cursul anului trecut 900.000 de solicitari de azil, in special din partea cetatenilor provenind din Siria, Irak si Afganistan, potrivit Agerpres.