Echipe de salvatori cautau joi un militar american disparut miercuri seara in accidentul unui avion de vanatoare in largul coastelor de sud-vest ale Japoniei, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Eforturile de cautare a pilotului, care s-a catapultat dintr-un F/A-18 al Marinei pe 7 decembrie, s-au intins pe o raza mai ampla si mobilizeaza mai multe mijloace de salvare pe masura venirii zorilor", a declarat joi dimineata corpul marinei americane, intr-un comunicat. "Eforturile bilaterale de cautare si salvare au continuat toata noaptea si armata americana a lucrat in stransa colaborare" cu fortele de autoaparare japoneze, adauga comunicatul, care precizeaza ca Japonia a deplasat patru nave si opt avioane.

Un alt avion de vanatoare participa la aceeasi misiune ca aparatul cazut la circa 90 de kilometri in largul prefecturii Kochi, a indicat ministerul japonez al Apararii. Avionul accidentat facea parte din cele stationate la baza aeriana Iwakuni, una din cele mai mari din Japonia, tara unde sunt detasati in total in jur de 47.000 soldati americani. Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, se afla in vizita in arhipelag in cadrul ultimului sau turneu in Asia.