Anchetatorii au afirmat marti ca un incendiu izbucnit intr-o hala din Oakland, in timpul unei petreceri, soldat cu 36 de morti, nu pare sa fi fost provocat intentionat, ci de o problema la un frigider sau la alt aparat electric, relateaza Associated Press citata de news.ro.

Agentul special care conduce sectia din San Francisco a Biroului pentru Alcool, Tigari, Arme de Foc si Explozibili, Jill Snyder, a afirmat ca anchetatorii verifica ¬orice era electric¬ la parterul cladirii, in apropiere de locul unde a izbucnit incendiul.

"Nu avem nici un indiciu ca (focul ¬ n.r.) a fost pus intentionat", a spus ea.

Seriful din comitatul Alamede, J.D. Nelson, a declarat ca 35 dintre cele 36 de victime gasite au fost identificate si ca 20 dintre familii au fost notificate.

Intre timp, au inceput sa iasa la lumina detalii despre ultimele minute de viata ale victimelor. O parte dintre ele le-au trimis mesaje rudelor, in care scriau "Voi muri" sau "Te iubesc".

Echipele de salvare au gasit trupuri neinsufletite "aparandu-se unele pe altele, tinandu-se in brate unele pe altele", au afirmat autoritatile.

Detaliile despre posibila cauza au iesit la iveala dupa ce echipele de interventie au incheiat operatiunea de recuperare a cadavrelor in incendiul care a provocat cele mai multe victime in SUA din ultimul deceniu. Bilantul mortilor ramane la 36, iar autoritatile nu se asteapta ca acesta sa mai creasca.