Autoritatile din Bolivia au arestat seful companiei aeriene LaMia, implicata in accidentul aviatic din Columbia de saptamana trecuta, in care si-au pierdut viata 71 de persoane, incluzand cea mai mare parte a echipei braziliene de fotbal, Chapecoense, scrie BBC citat de Mediafax.

Gustavo Vargas, general al fortelor aviatice iesit la pensie, a fost retinut ca parte a investigatiei cu privire la accidentul aviatic din Columbia. Avionul, operat de compania aeriana LaMia, in care se afla si echipa Chapecoense, a ramas fara combustibil in timpul zborului, potrivit BBC.

Celia Castedo, un oficial din Bolivia, a declarat anterior ca a avertizat pilotul de problema existenta inainte de a decola. Aceasta a cerut azil in Brazilia, dupa ce a recunoscut ca a primit mai multe amenintari dupa tragedie. Cu toate acestea, procedura ar putea dura mai bine de un an, au declarat autoritatile din Brazilia.

Avionul inmatriculat CP2933, care transporta echipa Chapecoense spre Columbia, in vederea disputarii primei manse a finalei turneului Copa Sudamerica impotriva formatiei Atletico Nacional, la Medellin, s-a prabusit in cursul noptii de luni spre marti, saptamana trecuta, cu aproximativ 81 de persoane la bord.