Ministrul de Interne al Frantei, Bernard Cazeneuve, a fost numit miercuri dimineata premier, el inlocuindu-l pe Manuel Valls, care a demisionat marti pentru a se dedica candidaturii la alegerile primare socialiste, in urma carora urmeaza sa fie desemnat candidatul socialistilor la alegerile prezidentiale din primavara anului viitor, anunta AFP.

Bernard CazeneuveFoto: Captura YouTube

In varsta de 53 de ani, Bernard Cazeneuve a fost numit ministru de Interne al Frantei in anul 2014, mandatul sau fiind marcat de seria de atacuri teroriste care a lovit Franta in ultimii 2 ani, soldate cu 238 de morti.

Actualul presedinte al Frantei, Francois Hollande, a anuntat recent ca nu va candida pentru cel de-al doilea mandat. Hollande este presedintele francez cu mai scazuta popularitate din istoria modera la finalul mandatului sau de 5 ani, marcat de o rata ridicata a somajului si de o serie de atacuri islamiste pe teritoriul Frantei.

Daca va castiga competitia interna din Partidul Socialist, Valls ii va infrunta in alegeri pe Francois Fillon (dreapta) si Marine Le Pen (partidul extremist Frontul National).