Cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene stabiliti in Marea Britanie vor avea nevoie de documente pentru a avea dreptul de a ramane pe teritoriul Regatului Unit, a anuntat luni ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, potrivit BBC, citata de Agerpres.

Amber Rudd a facut declaratia in fata membrilor Camerei Comunelor, unde a explicat ce va presupune iesirea din Uniune a Regatului Unit pentru unii dintre strainii stabiliti aici.

Opozitia laburista a vrut sa stie cum va fi posibil ca angajatorii si proprietarii apartamentelor inchiriate sa fac distinctia intre strainii care au dreptul de a locui si de a munci in Marea Britanie si cei care au ajuns in regat dupa intrarea in vigoare a restrictiilor ce ar interveni dupa Brexit. In regat sunt 3,2 milioane de cetateni din UE, potrivit datelor oficiale ale ministerului de Interne.

"Va fi nevoie de unele documente, intr-o forma sau alta", a spus ministrul. Rudd a vorbit despre o "abordare treptata" a acestei probleme, astfel incat Guvernul sa poata folosi "toate avantajele tehnologice de care dispunem pentru ca toate formele de imigratie sa fie gestionate cu atentie".

Ministrul a precizat ca va mai dura pana cand planurile vor fi prezentate. Ministrul pentru Migratie, Robert Goodwill, a confirmat ca "in acest stadiu nu este nevoie de documente in plus". El a refuzat insa sa raspunda direct la afirmatia unui parlamentar liberal-democrat cum ca remiterea de documente speciale pentru cetatenii UE din Marea Britanie ar putea costa 100 de milioane de lire pe an si ar presupune implicarea a 3.000 de functionari.