Un barbat din statul american Ohio a fost condamnat, luni, de catre un judecator federal, la 30 de ani de inchisoare pentru planuirea unui atac cu bombe si arme de foc asupra cladirii Capitoliului, sediul Congresului SUA, precum si pentru simpatii manifestate fata de militantii retelei teroriste Stat Islamic, relateaza Reuters.

Capitoliul din Washington DCFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Christopher Cornell, in varsta de 22 de ani, originar din Green Township, Ohio, in apropiere de Cincinnati, a fost arestat in ianuarie 2015 si acuzat ca planuia sa calatoreasca la Washington pentru a ataca cladirea Congresului american in timpul discursului anual privind starea natiunii al presedintelui Barack Obama.

El a pledat vinovat, in luna august, la acuzatiile de tentativa de ucidere a unor oficiali guvernamentali, posesie de arma de foc cu scopul comiterii unei crime si incercare de a furniza sprijin material unei organizatii teroriste straine.

Cornell face parte dintr-un sir de persoane arestate in Statele Unite in ultimii doi ani sub acuzatia ca planuiau sa se alature sau sa ajute organizatia jihadista Stat Islamic, care controleaza teritorii in Irak si Siria.

"Allah detine controlul, nu acest judecator", a spus Cornell luni, in timp ce parasea instanta.

Cornell s-a documentat cu privire la fabricarea de bombe, a achizitionat doua pusti semiautomate, precum si 600 de cartuse, ca parte a planului sau de a-si pune in aplicare atacul, sustin procurorii.