ONU a lansat luni un apel umanitar record, cerand 22,2 miliarde de dolari in 2017 pentru a ajuta 93 de milioane de oameni loviti de conflicte si dezastre naturale, transmite Reuters.

Razboi in SiriaFoto: Captura YouTube

Peste jumatate din bani vor fi folositi pentru nevoile oamenilor prinsi in crizele din Siria, Yemen, Irak si Sudanul de Sud, a informat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Apelul vine dupa un trend de cresteri solide care au facut ca cererile pentru fonduri sa creasca foarte mult fata de cifra de 7,9 mld. dolari din 2011.

"In acest moment, si mai multi oameni au nevoie de ajutor umanitar, nu in ultimul rand din cauza crizelor care tin tot mai mult", a spus seful pentru probleme umanitare al ONU, Stehphen O’Brien, in introducerea apelului umanitar, care este dedicat unui numar de 33 de tari.

Mai multe tari, inclusiv Afghanistan, Burundi, Congo si Somalia au emis apeluri umanitare de urgenta aproape anual in utimul sfert de secol iar unele se vor confrunta cu crize adancite in 2017, potrivit ONU.