Banca Centrala a Rusiei a fost tinta unui atac cibernetic in urma caruia au fost sustrase 2 miliarde de ruble, echivalentul a 31 de milioane de dolari, transmite CNN, informatia fiind confirmata de oficiali ai bancii, citeaza Agerpres.

Intentia hackerilor era sa fure 5 miliarde de ruble, dar expertii in securitate cibernetica ai Bancii Centrale a Rusiei au reusit sa ii blocheze partial si sa redirectioneze fondurile sustrase, a indicat sursa citata.

"Din fericire, am putut recupera o parte din bani", a declarat, pentru CNN, Artiom Sychev, reprezentant al bancii. El nu a precizat cand a avut loc atacul cibernetic si nici nu a dat detalii despre metodele folosite de atacatori.

Infractiunea pare sa respecte un model folosit la alte actiuni similare care au afectat in ultima vreme sisteme financiare din mai multe tari, printre care Filipine, Ecuador, Vietnam sau Bangladesh, relateaza CNN.

Experti din cadrul firmei de securitate cibernetica Symantec sunt de parere ca la originea atacurilor ar fi o grupare extrem de sofisticata ce ar avea legaturi cu Coreea de Nord. Specialistii au numit-o "Lazarus".