Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, si presedintele filipinez Rodrigo Duterte au avut o discutie telefonica "extrem de animata", in cursul careia viitorul lider de la Casa Alba i-a adresat controversatului lider de la Manila invitatia de a face o vizita la Washington, transmite Reuters, care citeaza o informatie facuta publica de catre unul dintre consilierii lui Duterte, potrivit Agerpres.

Discutia are loc pe fondul unei perioade dificile in relatia dintre cele doua tari. Dupa ce a devenit, in urma cu cinci luni, presedintele statului Filipine, unul dintre aliatii asiatici ai SUA, Rodrigo Duterte a adoptat o retorica extrem de agresiva la adresa Washington-ului si a presedintelui Barack Obama. A lansat, in schimb, semne de deschidere catre rivalul chinez si a indicat ca este interesat de o noua alianta cu Rusia.

Convorbirea dintre Trump si Duterte a durat mai bine de sapte minute, a anuntat Christopher Go, consilier special al presedintelui filipinez, intr-un scurt mesaj adresat presei. Echipa lui Donald Trump nu a avut inca o reactie.