Lacatele care au fost agatate de-a lungul anilor de cuplurile de indragostiti pe balustradele Podului Artelor din Paris vor fi vandute la o licitatie ce va fi organizata in beneficiul refugiatilor din Europa, informeaza Le Figaro, preluat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

La un an si jumatate dupa ce au fost desfacute de pe balustradele Podului Artelor, aceste suvenire ale indragostitilor din capitala Frantei vor fi puse in vanzare, in ianuarie 2017, la Credit Municipal din Paris. Toate incasarile vor fi donate in beneficiul asociatiilor umanitare care ii ajuta pe imigrantii din Europa.

In urma cu 18 luni, panouri cu geamuri au inlocuit celebrele lacate pariziene agatate pe grilajul balustradelor de pe Podul Artelor. Miercuri, 30 decembrie, primarul-adjunct al Parisului, Bruno Julliard, a anuntat ca acele lacate vor fi scoase la licitatie si ar putea fi vandute cu o suma totala de aproximativ 100.000 de euro.

Depozitate in prezent in mai multe spatii ale municipalitati, 10 tone dintr-un total de 65 de tone reprezentand greutatea acelor lacate din metal vor fi vandute in beneficiul asociatiilor care ii ajuta pe refugiati.

Bruno Julliard a anuntat ca preturile de vanzare vor fi "accesibile" pentru toata lumea, inclusiv pentru cuplurile de indragostiti care vor sa isi recupereze lacatele depuse pe Podul Artelor.

Insa licitatia reprezinta inainte de toate un mijloc de sprijinire a persoanelor defavorizate. "Toate incasarile vor fi donate programelor de solidaritate si de sprijinire a refugiatilor pe care ii primim pe teritoriul parizian", a precizat Bruno Julliard.

Daca nu va fi organizata o a doua licitatie, restul lacatelor vor fi topite, iar metalul astfel obtinut va fi pus la randul lui in vanzare.