Avionul prabusit marti in Columbia, accident in care au murit majoritatea membrilor unei echipe de fotbal braziliene, ramasese fara combustibil, potrivit unei inregistrari audio de la bordul aparatului citata de BBCNews in pagina electronica. Unul dintre piloti poate fi auzit solicitand in mod repetat permisiunea de a ateriza din cauza unei intreruperi electrice si a lipsei de combustibil.

Doar sase din cei 77 de pasageri aflati la bordul avionului au supravietuit.

Echipa braziliana Chapecoense urma sa joace finala cupei cu echipa locala Medellin, miercuri seara. Fanii s-au adunat, in schimb, sa le aduca un ultim omagiu.

Mii de oameni cu lumanari aprinse au umplut stadionul unde Chapecoense urma sa joace cu Atletico Nacional.

In acelasi timp, fanii Chapecoense au tinut o noapte de veghe cu ochii in lacrimi pe stadionul din orasul lor natal Chapeco, din Brazilia, care a fost imbracat in panglici negre. Ambele stadioane s-au umplut la capacitate maxima.

Ce spune inregistrarea audio

In conversatiile ajunse in posesia mass media dintre echipajul de zbor si un controlor de trafic aerian columbian redau momentele finale inainte de prabusirea aparatului.

Pilotul poate fi auzit avertizand asupra unui "esec electric totala" si asupra "lipsei de combustibil".

Chiar inainte ca inregistrarea sa se incheie, el spune ca zboara la o altitudine de 2.743 m. Avionul a izbit de munte in apropiere de orasul columbian Medellin luni seara.

Faptul ca nu a existat nicio explozie cand avionul s-a prabusit, indica lipsa de combustibil, despre care o sursa militara columbiana spune agentiei AFP ca este "suspecta".

Nu se stie de ce avionul nu avea combustibil, fie ca a existat o scurgere, fie nu a fost suficient alimentat.

Anchetatorii nu au anuntat deocamdata cauza clara a tragediei, iar o analiza a accidentului ar putea dura luni de zile, mai scrie sursa citata.