Un fost director al Goldman Sachs, Steven Mnuchin, a anuntat miercuri ca a fost numit in functia de secretar al Trezoreriei, relateaza News.ro.

Steven MnuchinFoto: Captura YouTube

Mnuchin, in varsta de 53 de ani, este un director financiar si a fost seful operatiunii de finantare a campaniei lui Trump.

Atunci cand Trump l-a ales pe Mnuchin director financiar la nivel national, in mai, el a declarat pentru The Associated Press ca erau prieteni de 15 ani.

In cazul in care va fi aprobat de Senat, Mnuchin va continua traditia celor doi precedenti secretari ai Trezoreriei, care au muncit ani de zile pe Wall Street.

El nu are experienta guvernamentala, insa are legaturi la Hollywood, potrivit NYT.

De asemenea, Mnuchin a confirmat numirea lui Wilbur Ross la conducerea Departamentului de Comert, insarcinat cu politica industriala americana.

"Suntem foarte fericiti sa lucram pentru presedintele-ales si onorati ca am fost numiti in aceste functii", a declarat el.

Miliardarul Ross, in varsta de 78 de ani, este presedintele fondului de investitii W.L. Ross & Co, cunoscuta pentru faptul ca a achizitionat companii care au esuat. El este supranumit "regele falimentului".