Milionarul Wilbur Ross este cel mai probabil optiunea presedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, pentru functia de Secretar pentru Comert, iar anuntul va fi facut in cursul zilei de miercuri, informeaza NBC, citat de Reuters.

Investitorul in varsta de 79 de ani detine companii care arata potentialul de crestere al unui comert intens pentru firmele americane, dar ilustreaza si potentiale dezavantaje pentru muncitorii americani. In industrii clasice, precum cea a otelului, Ross a beneficiat de politicile protectioniste si chiar si adversarii lui recunosc ca omul de afaceri a salvat uzine care nu mai functionau si care ar fi dat faliment daca nu le-ar fi preluat el, potrivit Agerpres.

Insa in ultimii 15 ani, compania fondata de Ross a cumparat firme in pragul falimentului si le-a reabilitat, de cele mai multe ori scotand profit prin vanzarea catre investitori straini. Ross a construit si fabrici in afara SUA, un fenomen pe care Donald Trump a promis sa-l descurajeze.

In calitate de secretar pentru Comert, Ros se va ocupa de o multitudine de agentii cu atributii de la a impune limite in importul de textile pana la a impune taxe vamale pentru diverse produse.