Modul in care Uniunea Europeana a incercat sa sprijine Republicii Moldova nu a fost unul foarte bun, iar reputatia UE a avut de suferit, a declarat comisarul european pentru politica de vecinatate si negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, dupa intrevederea avuta la Bruxelles cu premierul Pavel Filip, potrivitRadio Chisinau.

Johannes HahnFoto: Comisia Europeana

El a subliniat ca UE este cel mai mare donator, dar nu si cel mai vizibil, iar partenerii europeni sunt interesati de o situatie politica stabila in R. Moldova.

Comisarul european a mai declarat ca Republica Moldova trebuie sa continue implementarea reformelor, mentionand ca aceste trebuie facute pentru cetateni si nu pentru a fi pe placul Uniunii Europene.

Premierul Pavel Filip se afla in perioada 27- 30 noiembrie, intr- o vizita de lucru la Bruxelles, unde are programate o serie de intrevederi cu oficialitati europene.

Uniunea Europeana inca asteapta sa vada rezultatele luptei impotriva coruptiei in Moldova si depolitizarea institutiilor statului si ale justitiei, a spus mai Hahn dupa intalnirea sa cu premierul Pavel Filip, potrivitRadio Europa Libera.

In prima sa vizita la Bruxelles de dupa victoria lui Igor Dodon in alegeri, Filip i-a asigurat pe oficialii UE ca Moldova va continua "parcursul european", "tara avand o majoritate parlamentara dedicata interesului national si promisiunilor asumate".