Un avion charter cu 81 de persoane la bord, inclusiv 22 de jucatori ai echipei braziliene de fotbal Chapecoense si circa 20 de jurnalisti, s-a prabusit langa localitatea Cerro Gordo din Colombia, ucigand 76 de persoane. Aeronava a pierdut contactul cu controlorii de trafic pe la miezul noptii si se pare ca a incercat o aterizare fortata. Sase persoane au fost scoase in viata, dar una dintre ele a murit apoi.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 12.37Cei cinci supravietuitori sunt jucatorii Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha si Jacson Ragnar Follmann si pasagerii Rafael Correa Gobbato si Ximena Suarez, au anuntat autoritatile columbiene.

UPDATE 11.32 In accident au murit 76 de persoane, potrivit politiei, care precizaeaza ca, din cei sase supravietuitori initiali, unul a decedat. (Reuters)

UPDATE 10.44 Operatiunile de salvare au fost suspendate din cauza ploii torentiale.

UPDATE 10.25Cel putin 25 de oameni au murit in accidentul aviatic, potrivit unui primar local, care citeaza informatii primite de la pompieri.

UPDATE 9.34Potrivit radioului columbian Carcol, in avion erau si opt oficiali ai echipei Chapacoense, trei invitati si 21 de jurnalisti.

UPDATE 9.27 Au aparut primele imagini de la locul tragediei:

UPDATE 9.15 : Sunt cel putin 6 supravietuitori scrie AFP citand surse oficiale.

Presa locala scrie ca aparatul ar fi ramas fara combustibil cu putin timp inainte de aterizare pe aeroportul din Columbia.

Primarul orasului Medellin, Federico Gutierrez, a descris situatia drept "o tragedie de mari proportii" si a adaugat ca este posibil sa fie supravietuitori, scrie BBCNews.

Aviatia civila nationala transporta supravietuitori de la locul accidentului, scrie El Mundo.

Avionul, un charter, care zbura din Bolivia, transporta membri ai echipei de fotbal Chapocoense, au declarat oficialii aeroportului.

Echipa urma sa joace finala cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional Medellin, in 30 noiembrie.

"Atletico National regreta profund si este alaturi de Chapecoense in urma acestui accident. Asteptam informatii din partea autoritatilor", au scris reprezentantii clubul columbian de fotbal pe contul de Twitter.

Aeronava - modelul British Aerospace 146 - si-ar fi inceput calatoria in Sao Paolo (Brazilia) si a facut o escala in Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) inainte sa decoleze spre Columbia, scrie The Guardian.

O fotografie anterioara cu avionul prabusit: