Autorul atacului de luni, soldat cu noua raniti, de la o universitate din Ohio (SUA), ar fi un tanar de origine somaleza, transmit AFP si EFE, preluand CBS si NBC, care citeaza surse din politie, potrivit Agerpres.

Barbatul a ranit noua persoane, cu o masina si un cutit de macelar, la Columbus, in campusul universitatii de stat din Ohio, inainte de a fi ucis de politie, care nu indeparteaza nicio pista privind mobilul actiunii, inclusiv pe cea terorista.

"Spre ora 9,52 (ora locala, 15,52 GMT), un barbat suspect a luat un viraj cu masina (...) si a lovit trecatorii. El a iesit din vehicul si a folosit un cutit de macelar incepand sa injunghie oamenii", a spus Craig Stone, seful politiei universitatii, in cadrul unei conferinte de presa.

Un politist venit in ajutor l-a ucis pe suspect, a aratat presedintele institutiei, Michael Drake.

Nicio pista nu este indepartata, a indicat sefa politiei din Columbus, Kim Jacobs.

Intrebata daca este vorba de un act "terorist", responsabila politiei municipale a raspuns: "cred ca trebui sa studiem asta, aceasta posibilitate", notand ca un barbat a mai atacat cu cutitul, intr-un oras, in acest an.

AFP aminteste ca un american de origine somaleza "radicalizat" a ranit cu cutitul zece persoane intr-un centru comercial din Minnesota (nord), la mijlocul lui septembrie, inainte de a fi doborat de politie. Atacul respectiv a fost revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a confirmat luni ca politia federala (FBI) ajuta fortele de ordine locale in ancheta din Ohio.

Canalul CBS, citand un responsabil al politiei federale, a indicat ca suspectul a fost "identificat ca fiind un tanar de origine somaleza", in varsta de 20 de ani. Alte surse din politie au afirmat, pentru NBC, ca ar fi vorba de un student al universitatii din Ohio, in varsta de 18 ani, un refugiat somalez rezident legal in Statele Unite, adauga AFP.