Hatice Kamer, jurnalista a postului BBC in limba turca, a fost eliberata, dupa ce a fost retinuta timp de o zi de autoritatile turce, in timp ce relata despre un accident minier petrecut in regiunea Siirt din sud-estul Turciei, zona majoritar kurda, scrie Mediafax citand The Guardian.

BBC Turkce a anuntat ca jurnalista a fost retinuta peste noapte la sediul central al politiei din Siirt si ca este teafara, insa tot nu a fost oferita o explicatie pentru retinerea acesteia.

In urma accidentului minier, care a avut loc in regiunea Siirt, au murit 11 persoane, iar cinci sunt in continuare disparute.

Hatice Kamer ar fi incercat sa contacteze rudele minerilor decedati in accidentul din mina. Postul Westdeutscher Rundfunk (WDR), pentru care Kamer de asemenea lucra, a comunicat ca a primit informatia ca jurnalista ar fi "acuzata de sprijinirea organizatiei teroriste PKK prin relatarile sale".

Jurnalista ar fi fost informata ca urmeaza sa fie trimis in judecata, a mai anuntat WDR, in urma unei convorbiri telefonice cu Kamer.

Potrivit site-ului Platforma pentru Jurnalism Independent, in acest moment, in Turcia sunt la inchisoare 145 de jurnalisti, cativa din regiunea majoritar kurda in sud-estul tarii.

Autoritatile turce au lansat o campanie impotriva sustinatorilor adversarului sau, clericul musulman Fehtullah Gulen. Presedintele turc Recep Erdogan a fost criticat pentru masurile dure aplicate impotriva persoanelor acuzate de participare la tentativa de lovitura de stat din data de 15 iulie. La inceputul lunii noiembrie autoritatile turce au ordonat plasarea in arest preventiv a unor membri ai conducerii executive si a unor jurnalisti ai publicatiei de opozitie Cumhuriyet.