"Amenintarea" acordului dintre UE si Turcia cu privire la migranti "nu duce nicaieri", a declarat vineri o purtatoare de cuvant a cancelarului german Angela Merkel, imediat dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat ca va deschide frontierele pentru migrantii care vor sa ajunga in Europa, relateaza News.ro citand AFP.

Merkel si Erdogan (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

"Noi consideram acordul intre Turcia si Uniunea Europeana un succes comun, iar continuarea acestui acord este in interesul tuturor actorilor (...)", a declarat Ulrike Demmer.

"Amenintari de ambele parti nu duc nicaieri", a subliniat ea.

Erdogan a lansat aceste amenintari dupa ce Parlamentul European a adoptat o rezolutie cu caracter neconstrangator prin care cere o "inghetare" a negocierilor de aderare a Turciei la UE.

"Noi suntem cei care hranim 3 pana la 3,5 milioane de refugiati in aceasta tara. Voi v-ati tradat promisiunile", a transmis vineri Erdogan UE.

"Atunci cand 50.000 de migranti s-au adunat la postul de frontiera Kapikule (la frontiera turco-bulgara) ati strigat dupa ajutor. Ati inceput sa va intrebati "Ce vom face daca Turcia isi deschide frontierele?"", a spus el.

"Ascultati-ma bine. Daca mergeti mai departe, aceste frontiere se vor deschide. Bagati-va bine in cap asta", a amenintat seful statului turc.

"Nici eu si nici poporul meu nu vom fi intimidati de aceste amenintari goale", a declarat liderul turc in timpul un congres la Istanbul. "Nu va conta daca voi toti aprobati rezolutia (PE)", a spus el in acest discurs, transmis in direct.

UE a incheiat cu Turcia, in martie, un acord in vederea trimiterii inapoi pe teritoriul turc a migrantilor, in schimbul unui pachet care include ajutoare pentru refugiati si o accelerare a negocierilor sale de aderare.