Uniunea Crestin-Democrata (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, se situeaza pe primul loc in preferintele electoratului german, arata un sondaj citat de editia germana a agentiei Reuters, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si filiala bavareza Uniunea Crestin-Sociala (CSU) sunt creditate cu 36% din voturi, in crestere cu 2% comparativ cu sondajul precedent, releva un studiu ZDF-Politbarometer.

Pe locul al doilea se situeaza Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stanga), cu 21%.

Alianta formata din CDU/CSU si SPD se afla in prezent la guvernare in Germania.

Pe locul al treilea este partidul de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cu 13%, urmat de Partidul Verzilor, cu 11%, de Die Linke (stanga), cu 10%, si de Partidul Democratilor Liberi (FDP, liberal), cu 5%.

Angela Merkel a anuntat recent ca va candida din nou pentru postul de lider al Uniunii Crestin-Democrate si, implicit, pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Decizia este sustinuta de 64% dintre alegatori, arata sondajul.

In cazul in care Angela Merkel ar candida pentru postul de cancelar impotriva actualului lider SPD, Sigmar Gabriel, actualul sef al Guvernului ar fi preferat de 63% dintre germani, in timp ce actualul vicecancelar ar primi 25%. Daca din partea SPD ar candida Martin Schulz, Angela Merkel ar obtine 47%, iar actualul presedinte al Parlamentului European 39%.