Rusia ar putea sa-si indrepte armele nucleare spre oricare dintre instalatiile NATO, oriunde ar fi, ca raspuns la "actiunile agresive" ale Aliantei Nord-Atlantice si la tentativele NATO de a "atrage pe orbita sa noi tari", a declarat vineri presei Frant Klintevici, vicepresedintele Comisiei de Securitate si Aparare din Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), relateaza RIA Novosti, citata deAgerpres.

"Ca raspuns la actiunile agresive ale NATO, la incercarile Aliantei de a atrage noi tari pe orbita sa, din partea Rusiei va urma un raspuns dur si fara echivoc. Noi vom indrepta armele noastre, inclusiv nucleare, asupra oricaror instalatii ale Aliantei care ne ameninta, indiferent unde ar fi amplasate", a declarat Klintevici.

Anterior, Viktor Ozerov, presedintele Comisiei de Securitate si Aparare din Consiliul Federatiei, avertizase ca Rusia, ca raspuns la instalarea sistemului de aparare antiracheta american in Europa, va fi fortata sa-si consolideze sistemul de aparare aerospatiala pe flancul vestic, sa angajeze forte si mijloace suplimentare pentru a asigura securitatea facilitatilor sale militare si centrelor sale de control.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marti ca Rusia va face tot ceea ce este necesar pentru a se proteja pe fondul extinderii NATO spre frontierele sale.

La inceputul saptamanii, presedintele Vladimir Putin insusi declarase ca Moscova "se vede fortata sa ia contramasuri, adica sa-si indrepte sistemele de rachete spre instalatiile pe care le considera drept o amenintare", intr-un interviu in filmul lui Oliver Stone, "Ucraina in foc".