Cel putin 26 de persoane au fost ranite si peste 300 au fost retinute in cursul incidentelor violente care au izbucnit joi in cea mai mare tabara pentru migranti din Bulgaria, situata la Harmanli (sud), a anuntat premierul Boiko Borisov, citat de AFP siAgerpres.

"Revolta a fost reprimata", a declarat Boiko Borisov la postul national de radio BNR dupa o vizita in tabara de la Harmanli in cursul noptii de joi spre vineri.

"Vreo 300 de migranti, printre care sase considerati periculosi pentru siguranta nationala au fost retinuti", iar 24 de politisti si doi migranti au fost raniti, a precizat premierul bulgar.

Joi seara, politia a facut uz de tunuri cu apa si gloante oarbe pentru a-i respinge pe sutele de migranti care aruncau cu pietre si incercau sa fuga din tabara in care erau inchisi de trei zile.

In cursul diminetii, aproximativ 1.500 de afgani si irakieni, jumatate dintre migrantii gazduiti in tabara de la Harmanli - in apropierea frontierei cu Turcia-, au incendiat pneuri auto si au aruncat cu pietre inspre reprezentantii fortelor de ordine, provocand interventia a 250 de politisti, jandarmi si pompieri pentru a-i potoli.

Migrantii s-au revoltat din cauza masurilor luate de autoritatile bulgare pentru a limita raspandirea unei epidemii de scabie. Ca sa se limiteze contactele dintre cei din tabara, acestora li se ceruse in urma cu trei zile sa stea izolati in corturile si in spatiile de cazare pe care le au la dispozitie pana la inceperea examinarilor medicale, luni.