Ciocniri violente au izbucnit joi in cea mai mare tabara de migranti din Bulgaria, in Harmanli, in apropiere de granita turca, implicand circa 1.500 de persoane, intr-un context de tensiuni tot mai mari pe marginea acestui subiect in Balcani, scrie AFP.

Migrantii au dat foc la cauciucuri si ai aruncat cu pietre in fortele de ordine. Pentru a tempera spiritele au fost mobilizati 250 de politisti, jandarmi si pompieri.

Oamenii protesteaza dupa ce au fost luate masuri de izolare in aceasta saptamana pentru e evita propagarea unui inceput de epidemie de raie.

Situatia era "sub control" la jumatatea zilei si au fost demarate "negocieri intre migrantii furiosi si agentia nationala pentru refugiati", a declarat o purtatoare de cuvant a politiei, Nina Nikolova.

Incidentele survin intr-un context de tensiuni in crestere in Bulgaria si in Grecia, dupa intarirea controalelor la granita, care franeaza avansul migrantilor spre vestul Europei.

Potrivit estimarilor oficiale, circa 13.000 de migranti, in special afgani, sunt blocati in prezent in Bulgaria. Cateva zeci de mii de migranti se afla in Grecia, principala poarta de intrare in Uniunea Europeana pe traseul dinspre Turcia.