Presedintele ales al SUA, Donald Trump, si-a chemat conationalii la unitate cu prilejul sarbatorii Thanksgiving, ziua recunostintei, instituita de primii colonisti europeni pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru primele recolte, transmite AFP, citata de Agerpres.

Intr-un mesaj video difuzat miercuri in retelele sociale de pe internet, presedintele ales al SUA a spus, privind direct in obiectivul camerei: "Ma rog ca in aceasta zi de Thanksgiving, sa incepem sa vindecam dezbinarile dintre noi si sa mergem inainte ca o tara unita, intariti de un proiect comun si a unei vointe intr-adevar comune".

"Tocmai am incheiat o lunga si dureroasa campanie electorala. Emotiile sunt proaspete si tensiunile nu se vindeca pur si simplu peste noapte. Din pacate, asta nu merge repede, dar acum avem in fata ocazia sa facem impreuna istorie, sa aducem o schimbare reala la Washington, siguranta reala in orasele noastre si prosperitate reala in comunitatile noastre, inclusiv in interiorul oraselor (n. red. - zonele sarace, spre deosebire de suburbiile mai bogate). Este atat de important pentru mine si atat de important pentru tara noastra. Dar, pentru a reusi, trebuie sa inrolam efortul intregii noastre natiuni", a declarat el.

Thanksgiving se sarbatoreste anual in Statele Unite in a patra joi din noiembrie.