Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a nominalizat-o miercuri pe Betsy DeVos ca ministru al educatiei in viitoarea sa administratie, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Ea este a doua femeie aleasa de Trump in echipa sa, dupa ambasadoarea la ONU Nikki Haley.

Betsy DeVos, in varsta de 58 de ani, este cunoscuta pentru pozitia sa ferma privind dreptul parintilor de a alege pentru copii intre scolile publice, cele private sau educatia la domiciliu. De asemenea, ea s-a implicat in opere de binefacere alaturi de sotul ei, Dick DeVos, unul din mostenitorii averii lui Rick de Vos, estimata in 2016 de revista Forbes la 5,4 miliarde de dolari, a 88-a din Statele Unite.

In comunicatul prin care a anuntat numirea, Donald Trump a afirmat: "Sub conducerea ei, vom reforma sistemul scolar american si vom elimina birocratia care ne handicapeaza copiii, pentru a putea asigura tuturor familiilor o educatie si o oferta de scoli de nivel mondial".

Reluand sloganul de campanie al lui Trump, "Make America Great Again!" (Sa redam maretia Americii), DeVos s-a declarat onorata ca a fost desemnata sa redea maretia educatiei, adauga AFP. "Statu-quo nu este acceptabil in educatie", a spus ea.

Nominalizarea trebuie validata de Senatul SUA, unde majoritatea este a Partidului Republican, din partea caruia a candidat Trump la presedintie.