Cel mai scump distrugator construit vreodata de Statele Unite a suferit o problema tehnica in Canalul Panama si a trebuit impins pana intr-un port, scrieThe Guardian.

USS ZumwaltFoto: US Navy / General Dynamics Bath Iron Works

Purtatorul de cuvant al Flotei a treia americane, Ryan Perry a spus ca un viceamiral a decis ca USS Zumwalt sa ramana la fosta Statie Navala Rodman din Panma pentru a rezolva problemele.

USNI News, o publicatie a Institutului Naval al SUA, a scris ca nava a pierdut propulsia cand a intrat in canal.

De asemenea, echipajul a observat apa intrand in rulmentii sistemul motoarelor electrice si arborilor de transmisie.

Nava era programata sa ajunga in San Diego pana la sfarsitul anului pentru a incepe activarea sistemului de rachete.

Cel mai mare distrugator construit vreodata de Marina SUA, cu o lungime de aproape 190 de metri, o greutate de 15.000 de tone si un cost estimat la 4,4 miliarde de dolaria intrat in decembrie anul trecut in teste.

Capacitatile distrugatorului de a trece nedectat fac ca nava sa apara pe radare drept o ambarcatiune de marimea unei barci de pescuit.

Cu o lungime de aproape 190 de metri si cu 6 metri mai lat decat clasa curenta de distrugatoare a Marinei SUA, USS Zumwalt este dotat si cu o tehnologie de lupta avansata.

Imbunatatirile tehnologice inseamna, de asemenea, ca Zumwalt poate fi operat cu un echipaj mai mic, cam jumatate din personalul care ar fi fost necesar in mod normal la o nava atat de masiva.

Nava a fost numita dupa Amiralul Elmo Zumwalt, un ofiter naval decorat care a murit in 2000.

Exista planuri pentru construirea altor doua nave de acelasi tip pentru a completa viitoarea "clasa Zumwalt".