Un barbat care fusese initial condamnat in Danemarca pentru violarea fiicei sale adolescente a fost salvata de siesta unui jurat, ceea ce i-a permis un nou proces care s-a incheiat marti cu o achitare, relateaza AFP.

Tatal fusese condamnat in noiembrie 2015 la 5 ani de inchisoare de Curtea de apel din Copenhaga.

Dar decizia a fost casata de Curtea Suprema, dupa ce apararea a aratat ca doi gardieni l-au surprins pe un jurat in timp ce dormea, la proces.

"In ziua in care martorul cel mai important era audiat, el dormea", a aratat avocatul Henrik Stagetorn.

Incidentul a avut loc in momentul in care perdelele erau trase si luminile stinse pentru a urmari o iregistrare video cu interogatoriile celor trei copiii ai acuzatului. Juratul a negat ca ar fi dormit.

In Danemarca, precesul in apel are loc in fata a trei judecatori si a trei jurati, neprofesionisti. La un an dupa ce fusese condamnat cu patru voturi la doua, curtea a pronuntat o achitare cu cinci voturi contra unu.

Intre timp, "au existat de asemenea elemente noi (...) Ceva s-a intamplat cu martorul principal, care i-a afectat credibilitatea", a explicat Stagetorn. Avocatul nu a dorit sa dea mai multe detalii legate de acest proces care a avut loc cu usile inchise.

Condamnat la zece luni de inchisoare pentru violente asupra altor doi minori, acuzatul a iesit liber de la curtea de apel, dupa ce a petrecut 28 de luni in detentie.