Premierul britanic Theresa May respinge zvonurile potrivit carora politicianul ultranationalist Nigel Farage ar urma sa fie numit ambasador al Marii Britanii la Washingon, dupa instalarea lui Donald Trump la Casa Alba. Farage a fost un sustinator declarat al lui Trump in timpul campaniei electorale de peste ocean. "Nu este niciun post vacant. Avem deja un ambasador excelent in Statele Unite", a declarat Theresa May, citata de Reuters.

Theresa MayFoto: Agerpres/EPA

Insusi Donald Trump a afirmat ca Farage ar fi un bun ambasador.

Liderul UKIP Nigel Farage a fost un sustinator foarte vocal al Brexitului si l-a sustinut pe Donald Trump in timpul campaniei electorale din Statele Unite.

In urma cu o saptamana, la scurt timp dupa victoria lui Trump in alegerile prezidentiale din SUA, Nigel Farage l-a vizitat pe presedintele ales in penthouse-ul sau din Trump Tower, dupa ce a sugerat ca ar putea sa reprezinte o punte pentru imbunatatirea relatiilor bilaterale dintre Londra si Washington.

Farage a postat atunci si o poza in care zambea alaturi de Donald Trump si a criticat-o dur pe Theresa May pentru declaratiile sale cu privire la prezidentiabilul republican.

Premierul britanic Theresa May ar putea sa se intalneasca cu presedintele ales al SUA abia la inceputul anului viitor, iar liderul UKIP a sustinut ca criticile lansate de aceasta la inceputul campaniei electorale ar ameninta relatiile bilaterale dintre Washington si Londra.

Nigel Farage a declarat ca a avut o intalnire minunata cu liderul republican, precizand ca au fost amandoi relaxati si au schimbat multe idei. "Am incredere ca va fi un bun presedinte", a postat liderul UKIP pe Twitter, dupa intalnire.