Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan se declara "dezamagit" de atitudinea Administratiei Barack Obama fata de Turcia, conform unui interviu acordat postului american CBS, citeaza Mediafax.

Obama si ErdoganFoto: White House

Erdogan sustine ca Washingtonul nu a tratat cu seriozitate amenintarile cu care se confrunta Turcia, inclusiv conflictul din Siria si afluxul de refugiati.

"Am abordat aceste chestiuni, le-am discutat cu presedintele Barack Obama si cu vicepresedintele Joseph Biden. Au ratat oportunitati de a trata aceste teme cu seriozitate. Iar acest lucru ne deranjeaza", a declarat Recep Tayyip Erdogan intr-un interviu acordat CBS.

"Vreau sa fiu foarte sincer in declaratii: nu as spune adevarul daca as afirma ca nu sunt dezamagit, pentru ca sunt dezamagit", a subliniat Erdogan, conform unor fragmente din interviul ce va fi difuzat la sfarsitul acestei saptamani.

Relatiile dintre Ankara si Washington s-au deteriorat dupa tentativa de lovitura de stat militara produsa in iulie in Turcia. Recep Tayyip Erdogan a criticat Statele Unite pentru refuzul de extradare a clericului musulman disident Fethullah Gulen, acuzat de implicare in complot.

Statele Unite au denuntat masurile dure de reprimare din Turcia, soldate cu arestarea sau demiterea a zeci de mii de militari, profesori, magistrati si jurnalisti acuzati de sustinerea miscarii politice a lui Fethullah Gulen.