Marea Britanie vrea sa reduca taxele pentru corporatii la cel mai mic nivel dintre cele 20 de mari economii ale lumii. Acestea sr putea fi mai mici de 15% potrivit Daily Telegraph, citat de Reuters.

Theresa May isi va lua acest angajament luni in fata Confederatiei Industriei Britanice, scrie sursa citata. In discursul sau, premierul britanic va anunta de asemenea crearea unui nou fond care va sprijini domenii cum ar fi robotica si biotehnologia si va ajuta cercetarea.

Valoarea acestui fond se va ridica la 2 miliarde de lire sterline anual.

In campania electorala, Donald Trump, presedintele ales al SUA, promisese reducerea impozitelor firmelor la o cota unica de 15%.

Viitorul Londrei ca si centru financiar european va fi unul dintre principalele subiecte de negociere in procesul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, deoarece este cel mai mare sector de export al tarii si cea mai mare sursa de venituri din taxe.

Serviciile financiare din Marea Britanie genereaza anual venituri intre 190 - 250 miliarde de lire sterline si are aproximativ 1,1 milioane de angajati, se arata in raport. Taxele platite de industria financiara se ridica la aproximativ 60 - 67 miliarde de lire sterline.