Angela Merkel si-a anuntat oficial, duminica seara, candidatura pentru al 4-lea mandat de cancelar al Germaniei, "pentru a apara valorile democratice", relateaza AFP. "Lupta pentru valorile noastre" democratice si apararea "modului nostru de viata" vor fi elemente-cheie ale programului sau, a subliniat Angela Merkel, intr-o conferinta de presa."M-am gandit mult timp pana sa iau aceasta decizie, dupa 11 ani in functie", a marturisit cancelarul german, adaugand ca alegerile de anul viitor vor fi "dificile", potrivit Reuters.

Angela MerkelFoto: AGERPRES

Angela Merkel (62 de ani) se afla la putere in Germania din anul 2005. Desi popularitatea sa a scazut in decursul acestui an, iar partidul sau a inregistrat numeroase esecuri electorale pe fondul criticilor aduse politicii imigrationiste, In utima perioada Merkel si-a revenit in sondaje.

Temperarea fluxului de refugiati sositi in tara si, mai ales, temerile povocate in Germania si in lume de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale americane i-au permis sa creasca.

Sustinatorii sai vad in Merkel o garantie a stabilitatii si un ultim aparator al valorilor democratice occidentale in fata populismului in crestere.