Cateva zeci de mii de oameni au iesit in strada sambata, la Seul, pentru a patra oara in ultimele saptamani, cerand demisia presedintei tarii, Park Geun-hye, implicata intr-un scandal de coruptie. Protestele impotriva lui Park Geun-hye sunt cele mai importante din anii '80 incoace si au adunat, saptamana trecuta, un milion de oameni, noteaza AFP. Organizatorii protestului spun ca se asteapta, sambata aceasta, la 500 de mii de participanti la Seul si cateva zeci de mii in alte orase, potrivit AFP.

Presedinta Coreea de Sud, Park Geun-hye, este implicata intr-un scandal de coruptie izbucnit de cateva saptamani, care o are in centru pe o apropiata a sa, Choi Soon-Sil, arestata la inceputul lunii noiembrie pentru frauda si abuz de putere.

Un purtator de cuvant al presedintei sud-coreene a anuntat recent ca aceasta si-a angajat un avocat pentru a tine legatura cu anchetatorii care au cerut audierea sa. Ar fi prima audiere a unui presedinte sud-coreean in exercitiu.

Choi Soon-Sil este acuzata ca si-a folosit influenta asupra prietenei sale, Park Geun-hye, pentru a forta mari companii, inclusiv Samsung, sa ofere fonduri pentru fundatii discutabile, sume pe care le folosea apoi in scopuri personale.

Samsung ar fi platit 15,8 milioane de euro pentru una dintre aceste fundatii, precum si 2,8 milioane de euro lui Soon-Sil, pentru ca fiica prietenei presedintei sa faca in Germania cursuri de calarie.

Anchetatorii l-au interogat deja, in acest caz, pe mostenitorul Samsung, Lee Jae-Yong.