Presedintele ales Donald Trump i-a oferit senatorului republican de Alabama Jeff Sessions postul de procuror general (post cu atributii de ministru al Justitiei), informeaza Reuters citand CBS News si Bloomberg.

Jeff SessionsFoto: Wikipedia - Gage Skidmore

Numele lui Sessions era in carti pentru postul de procuror general sau pentru cel de secretar al Apararii.

Purtatorul de cuvant al Comitetului National Republican Sean Spicer, care este implicat in tranzitia prezidentiala a lui Trump, intrebat de CNN, nu a confirmat informatiile.

"Pana cand Donald Trump nu o spune, nu este oficial", a declarat Spicer.

Jeff Session, in varsta de 69 de ani, fost procuror si avocat general, a primit propunerea punerii sale in functia de secretar de Justitie, prin intermediul unui apel telefonic, informeaza Mediafax.

Declaratiile lui Sessions in legatura cu subiectul imigrantilor, din cadrul campaniei republicanilor, au fost asemanatoare celor lui Donald Trump.

essions este un sustinator al constructiei zidului anti-imigranti, opunandu-se cu orice pret acordarii cetateniei americane imigrantilor ilegali.

De asemenea, Donald Trump l-a propus pe congresmanul Mike Pompeo pentru functia de director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA), acesta acceptand propunerea.

Pompeo, in varsta de 52 de ani, a fost membru al comisiilor de informatii, energie si comert ale Camerei Reprezentantilor, cat si in comisia care s-a ocupat cu anchetarea atacului terorist din 2012 ce a vizat misiunea diplomatica americana de la Benghazi, Libia.