Grupuri de migranti au comis acte de vandalism in noaptea de miercuri spre joi in insula elena Chios, una dintre insulele din Marea Egee unde numerosi migranti au ramas blocati dupa inchiderea rutei balcanice, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Potrivit presei locale, incidentele au inceput atunci cand mai multe grupuri de migranti, majoritatea africani, au iesit pe strazile orasului Chios, unde au aruncat cu pietre in cladiri, au spart vitrine si parbrize de masini.

De asemenea, migrantii au patruns intr-un magazin pentru articole pirotehnice, de unde au sustras petarde. Ei au devastat si o parte a taberei unde sunt cazati - care este improvizata in curtea castelului din Chios - si au incendiat corturile de campanie amplasate acolo.

Conform postului de televiziune ERT, odata cu actiunea migrantilor s-au adunat si simpatizanti ai partidului neonazist Zorii Aurii, unii dintre ei inarmati cu bare de fier, sporind astfel tensiunea pe insula.

Incidentele au durat pana joi dimineata, cand politia a intervenit, folosind inclusiv gaze lacrimogene. Deocamdata nu s-au facut anunturi despre amploarea pagubelor sau despre eventuale arestari.

Insula greaca Chios, situata la sapte kilometri de coastele Turciei, are circa 50.000 de locuitori, iar in taberele amenajate pe aceasta insula sunt in prezent circa 4.000 de migranti.