Presedintia Ucrainei a respins joi acuzatiile de coruptie la adresa presedintelui Petro Porosenko formulate la inceputul saptamanii de fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakasvili, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Pe 7 noiembrie, Saakasvili, fostul presedinte al Georgiei, a pus capat prin demisie celei de-a doua cariere politice, in Ucraina. La o saptamana dupa aceea, el a declarat agentiei de presa citate ca Porosenko fie sprijina coruptia, fie o tolereaza.

In prima replica a unui reprezentant al presedintiei, primul adjunct al conducerii institutiei, Vitali Kovalciuk, a afirmat joi ca Saakasvili a fost mai bun ca politician decat ca manager, nu a adus in fata justitiei niciun corupt si nu a reusit sa reformeze vizibil serviciul vamal, desi a avut mana libera pentru numirile in functii-cheie. Fostul guvernator a petrecut 167 din cele 357 de zile ale mandatului in deplasari in afara regiunii Odesa, pe care trebuia sa o conduca, a aratat Kovalciuk.

Saakasvili a fost numit guvernator de Porosenko in 2015.

Actualul presedinte al Ucrainei nu a reusit sa reduca nivelul coruptiei, dupa parerea a trei sferturi din ucraineni, relevata de un raport publicat miercuri de Transparency International.