Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat joi dupa-amiaza ca a descoperit in ultimii opt ani de mandat prezidential o aliata si o prietena exceptionala in cancelarul german Angela Merkel. Declaratia liderului american are loc in cadrul ultimei sale vizite de stat in Germania, insa acesta si-a exprimat speranta ca va participa in viitor la festivalul berii Oktoberfest.

Barack Obama si Angela MerkelFoto: whitehouse.gov

"Tot ce pot sa spun este ca am avut un partener extraordinar in cancelarul Merkel. Aceasta este probabil singurul lider ramas la putere in randul celor mai apropiati aliati, pe care i-am gasit atunci cand am ajuns la Casa Alba", a precizat Obama, conform News.ro.

Presedintele american a evitat sa raspunda, atunci cand a fost intrebat de jurnalisti, daca sustine o noua candidatura a Angelei Merkel. In schimb, acesta a precizat ca nu se implica in politica interna a statelor lumii, insa daca ar fi german probabil ar sustine-o pe Merkel.

Barack Obama si-a exprimat speranta ca aceasta nu este ultima sa vizita in Germania si a precizat ca i-ar placea sa participe in viitor la Oktoberfest.