Presedintele ales al SUA, Donald Trump, va efectua o vizita in Federatia Rusa dupa ce va fi investit oficial in functie, pe 20 ianuarie anul viitor, informeaza joi cotidianul rus Izvestia, citand o sursa din cadrul Partidului Republicanilor, scrie Agerpres.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Potrivit interlocutorului cotidianului rus, consilierii lui Trump l-au convins ca ar fi mai bine sa efectueze vizita in Federatia Rusa dupa investire, nu inainte.

Analistul Dimitri K.Simes, de la publicatia americana The National Interest, estimeaza ca o astfel de decizie a fost luata pentru ca o vizita a lui Trump in Rusia inainte de preluarea functiei ar fi putut fi interpretata ca o subminare a politicii actualei administratii americane si o incercare de a purta negocieri pe ascuns in timpul mandatului presedintelui in exercitiu american Barack Obama.

In data de 14 noiembrie, Kremlinul a anuntat ca a avut loc o convorbire telefonica intre Donald Trump si presedintele rus Vladimir Putin, in timpul careia cei doi au convenit sa continue contactele telefonice si in perspectiva sa aiba o intrevedere directa.

Anterior, Trump si-a exprimat intentia de a normaliza relatiile cu Federatia Rusa.